Тези дни плаващите коалиции “Хартиена бюлетина, “Гешев и “Газпром мутираха в коалиция “Бий.

...
Тези дни плаващите коалиции “Хартиена бюлетина, “Гешев и “Газпром мутираха в коалиция “Бий.
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: България - в плен на коалицията Бий?

Тези дни плаващите обединения “Хартиена бюлетина ”, “Гешев ” и “Газпром ” мутираха в коалиция “Бий ”. Това се видя както в дебатите в зала по законопроекта срещу домашното принуждение, по този начин и по гласуването. Обобщено, посланието на изказващите се депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ” бе: “Който е срещу побийването на дамата и децата, той е джендър, трети пол или направо обратен. А това не е българско ”. В последна сметка  “българското ” надделя. Законът не мина.

Само и единствено да не стане България естествена европейска страна

Всички гореизброени обединения имат лична съществена тематика. Темата на “Хартиена бюлетина ” е възобновяване на изборните операции за потапянето на България още веднъж в бандитско-феодалния “модел Борисов ”. Коалицията “Гешев ” има за цел запазването на основния прокурор като покровител на деятелите на “модела Борисов ”, както и като бухалка против неговите съперници. Коалицията “Газпром ” е ориентирана към възстановяването на десетилетното послушание на волята на Кремъл. Коалицията “Бий ” пък има като съществена тематика запазването на атмосферата на принуждение в фамилията и от там – в обществото.

Различните теми в действителност са обединени от една и съща цел: да не се допусне България да стане естествена европейска страна – да се подреди до останалите европейски нации, както искаше Васил Левски. Страна, в която властта се взема с операции на изборите, в която законът не пази, а гази слабите и в която домашното принуждение е издигнато до определящ детайл на националната еднаквост – такава страна няма нищо общо с Европа. Но има доста общо с Путинова Русия, за послушание на която в някаква степен работят всички тези обединения.

Тези, които са дружно

Дотук това, което прозира като базисна идеология, на която стъпва всичко, е подчинението на слабия на волята на мощния. Коалицията “Бий ” вдига летвата. Тук към този момент подчиняването на слабия мутира в упражняването на принуждение. Силният да бие слабия – това ни се предлага като метод на живот, изразяващ “българското ”. Ще рече: усилието е ориентирано към това България дефинитивно да се трансформира в умалено копие на Русия и да нападне, да вземем за пример, Северна Македония с бойния зов “там бият нашите ”, повтарящ бойния зов, с който Путин вкара ордите си в Украйна.

Тези обединения имат плаващ партиен състав, само че в случай че вземем за симптом присъединяване на дадена партия в най-малко две от тях, стигаме до следния лист: ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, “Възраждане ”, “Български напредък ”. Тези дни те се събраха, с цел да ни оповестят, че в бъдеще ще ръководят дружно.  “Възраждане ” към този момент не взе участие в това известие, само че като се има поради увеличаващото се единодушие с Българска социалистическа партия е ясно, че ще поддържа сходно бъдещо ръководство.

Физиономиите са ясни, избор има

Тук има една неприятна и една добра вест. Лошата е, че в случай че се стигне до сходно ръководство, то към този момент няма да е просто повтаряне на “модела Борисов ”. Всички партии участнички са към този момент толкоз радикализирани, че на часа ще стартират да постановат правилото на директното принуждение. Вече няма, да вземем за пример, да ти вземат компанията по схемата “имам човек в банката – нотариата – Агенцията по вписванията ”. Просто ще дойдат и ще ти вземат бизнеса, а теб ще пратят в пандиза.

Добрата вест е, че най-накрая всички партии се групираха по тип. От страната на “модела Борисов ” и на насилието са ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, “Възраждане ”, “Български напредък ”. От страната на плана “нормална европейска България ” са Политическа партия и Демократична България. Въпреки активирането на спомагателни мюрета като Национална движение „Симеон Втори", Има Такъв Народ и “Новата левица ”, гласоподавателите имат този път същински избор. Всички маски са свалени и всички физиономии са ясни. 

В сходни обстановки в предишното българите са показали мазохистична отдаденост на нелепостта. Именно те гласоподаваха за очевидно неизбежни стопански произшествия през 1990-та и 1994-та, а след това години наред даваха властта на дългогодишния член на Българска комунистическа партия Бойко Борисов да ги “пази от комунистите ”. Но нелепостта, колкото и мазохистична, не може да е безконечна. Едва ли този път ще гласоподават да бъдат обирани и бити.

Нали?

Източник: Дойче веле
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР